Sunday 19 January 2020

Un popor needucat este un popor sarac

In 2019 am dorit sa atrag atentia inca o data ca Educatia in Romania este pe aceeasi gresita directie fixata de regimul sovietic - ceausist. 

Natiunea noastra trebuie sa faca schimbari majore, nu sa fardeze mortul, daca vrea sa evoluam, sa nu mai fim ultimii in Europa. Aceste schimbari se pot face doar de catre clasa politica. Politicienii romani trebuie sa-si asume aceste schimbari, daca nu vor sa fie doar niste panglicari ca pana acum. 

Schimbarile trebuie sa fie in primul rand institutionale. Una dintre aceste institutii ce trebuie transformata din temelii este Invatamantul.  

articolul original aici:
https://mihael-duca.blogspot.com/2019/09/un-popor-needucat-este-un-popor-sarac.html?fbclid=IwAR2QrAXa4VoKEHSYA_Ei3wAushiFYf-ugbKjvCufbp5ShjkEXe7M__iOZjc

Trebuie sa tratam cauza, nu efectele


Dupa 30 de ani (1989 - 2019) de la inlaturarea formala a regimului leninist - ceausist constatam ca suntem condusi de fosti comunisti si de neocomunisti.
Noi, natiunea romana am schimbat doar esalonul 1 al fostului partid comunist, dar am pastrat in functii toate celelalte esaloane si mai rau, am pastrat toate institutiile sovietice.

Trebuie schimbate aceste institutii sovietice ce permit vechilor comunisti si noilor comunisti sa pastreze puterea. Comunismul traieste in Romania prin aceste institutii sovietice.
Daca nu schimbam aceste institutii inseamna ca ne multumim doar sa tratam efectele generate de aceste mecanisme, mentinand Romania intr-o stare de boala cronica.

Prima si cea mai importanta institutie ce trebuie schimbata din temelii este Constitutia.

Viziteaza site-ul personal
http://mihaelduca.byethost18.com/pag/edu.html











No comments:

Post a Comment